December 2015

A4 tussen Delft en Schiedam na 65 jaar discussie volledig geopend

Vrijdagavond 18 december is de A4 vanuit Schiedam richting Delft opengesteld voor het wegverkeer. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) reed als eerste over het nieuwe asfalt. In de nacht van zondag op maandag is de weg beschikbaar vanuit Delft richting Schiedam. Met de A4 Delft-Schiedam wordt een groot knelpunt opgelost tussen Den Haag en Rotterdam. De A4 is een belangrijke Noord – Zuid route in de Randstad. De officiële feestelijke opening is begin 2016.'Ik ben verheugd dat we na 65 jaar nu eindelijk over de A4 Delft Schiedam kunnen rijden. We verwachten dat er dagelijks 128.000 auto’s gaan rijden over deze nieuwe weg. De A13 krijgt lucht en de regio heeft er een mooi ingepaste weg bij,' aldus minister Schultz van Haegen.  
De nieuwe snelweg is een toonaangevend voorbeeld van de landschappelijke inpassing van de nieuwe rijksweg in de omgeving van Midden-Delfland. En is onderdeel van het programma ‘Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)’, waarmee naast de aanleg van rijksweg A4 Delft-Schiedam is geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. Door intensieve samenwerking is de snelweg aangelegd in de (half)verdiepte ligging, waardoor de weg vanuit het Midden-Delfland gebied nauwelijks te zien is.


Oktober 2015

Bouwen met de Natuur langs Hollandse kust in beeld

De ‘reshaping’ van de kust van Zuid-Holland en Noord-Holland wordt treffend in beeld gebracht in een 15 minuten durende documentaire over Bouwen met de Natuur / Building with Nature.
Kijk hier om het levenswerk van Ronald Waterman tot stand te zien komen.